Buiten spelen

Onze TwenteNannies gaan als het even kan lekker met de kids naar buiten!

Buiten spelen is gezond

Over buiten spelen valt veel te zeggen. De één noemt graag dat buiten spelen gezond is, terwijl een ander juist het sociale aspect benadrukt. Buiten spelen schijnt kinderen zelfs sterker en socialer te maken. Hoe het ook is, ook TwenteNannies is een groot fan vanbuiten spelen. Maar zomaar je kind buiten laten spelen is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedereen woont immers aan een rustig pleintje waar geen auto’s rijden, de kids niet weg kunnen lopen en het risico op ongevallen minimaal is… Alhoewel wij in Twente natuurlijk over het algemeen wat meer ruimte hebben dan elders in het land.

Buiten speel norm

Wist je dat er een heuse norm is voorbuiten spelen? De ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’. Net zoals wij volwassenen per dag een half uur moeten bewegen, geldt dat kinderen per dag ten minste een uur matig intensief zouden moeten bewegen. Als kinderen dat doen, zijn ze beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze hebben relatief minderkans op ongevallen en botbreuken en herstellen sneller bij ziekte. Buitenspelen heeft ook een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties op school. Kinderen die veel (buiten) spelen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen die weinig en/of binnen spelen. En zo zijn er nog wel veel meer voordelen van buiten spelen te noemen.

Buiten spelen tips

Goed, buiten spelen is dus gezond en heel nuttig voor de ontwikkeling van kids. Is alleen nog de vraag hoe je dat praktisch vorm geeft. Ten eerste geldt dat er in Twente natuurlijk genoeg grote en kleine speeltuinen zijn, vaak gewoon bij je om de hoek. Dat zijn perfecte plekken om met kinderen naartoe te gaan om lekker buiten te spelen. Met een beetje geluk zijn er nog meer kinderen en op die manier kan er ook samen gespeeld worden. Of, als de kinderen nog iets kleiner zijn, samen alleen spelen. Het maakt daarbij niet heel veel uit of er prachtige speeltoestellen staan of grote glijbanen. Kinderen vermaken zich wel. En als ouder of oppas speel je natuurlijk gewoon lekker mee! Of het kind vermaakt zich met de andere kinderen en/of alleen en dan kan je als oppas lekker op een bankje gaan zitten en genieten van het spelende kind.

Een tweede tip is het bos of park. Er is vaak niets mooiers dan samen met je kind op ontdekkingsreis te gaan in de natuur. Je zult zien dat kinderen eigenlijk helemaal geen speeltoestellen nodig hebben. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is er voldoende te ontdekken in het bos. Jonge kids voelen de bladeren, zien de bloemen en gaan op ontdekkingsreis tussen de bomen. De al iets oudere kinderen leren het verschiltussen eikels, kastanjes en beukennootjes. Misschien zien jullie wel een hertje of eekhoorn lopen! Hoe oud je kind ook is, in het bos of het park is altijd watte doen. Zonder dat daar ook maar iets voor nodig is. Nou ja, het is natuurlijk wel handig om wat eten en drinken mee te nemen, want dat is in het bos natuurlijk niet te krijgen. Ook hier geldt weer dat er grote kans is dat je andere kinderen tegen komt, vooral in het park, zodat de kids lekker samen op kunnen trekken. Zo zie je, er is weinig voor nodig om je kinderen zich buiten te laten vermaken. Hooguit een goeie wasmachine…

Buiten spelen met TwenteNannies

Als het maar even kan gaan onze TwenteNannies er tijdens het oppassen met de kids op uit om lekker buiten te spelen. En als er andere TwenteNannies aan het werk zijn in de buurt, kunnenzij afspreken om gezellig samen te spelen. Zo slaan zij twee vliegen in één klap. Lekker met zijn allen samen spelen in het park! Een paar spelletjes, ballen en een picnickmand mee en vervolgens urenlang vermaak. En misschien aan het eind nog wel kastanjes zoeken, om vervolgens thuis mee te knutselen. Mogelijkheden genoeg!

Onze TwenteNannies weten alles van buitenspelen en weten ook de leukste plekjes in Twente te vinden. Op zoek naar een leuk plekje bij jou in de buurt? Neem gerust contact met ons op, wie weetkunnen wij je verder helpen!

Meer nieuws en tips!

Nieuws

Proef Eet 2023 Kids Tent

Tijdens Proef Eet is er weer een Kids Tent waar de kinderen kunnen knutselen en geschminkt kunnen worden!

Lees verder
Nieuws

Vrolijk geschminkte snoetjes op evenementen

Ouders blij kids blij! Als er voor de kids wat leuks is georganiseerd tijdens een bedrijfsfeest of evenement.

Lees verder
nieuws

Geslaagd kinderfeestje!

TwenteNannies op je (kinder)feestje

Lees verder