Elk jaar gaan wij met onze vriendengroep op wintersport, de samenstelling wisselt zo af en toe, maar toch is dit nu zo’n tien jaar al vaste prik voor de meesten. Je kunt je het wel voorstellen, 10 jaar geleden ging zo’n wintersport vakantie heel anders… Lees; zonder kinderen!

Wintersport met (kleine) kinderen

Natuurlijk genieten wij nu ontzettend van de gezamenlijke momenten met de kinderen in de sneeuw! Een aantal van de oudere kinderen zaten dit jaar ook voor het eerst in de skiklas, super trots! Daarnaast gaan de kids af en toe ook gewoon gezellig mee naar de après ski.

Maar hoe leuk de wintersport nu ook is met (kleine) kinderen, toch misten wij ook wel eens de gezamenlijke après ski avonden en het skiën of snowboarden samen met je partner. Want, eerlijk is eerlijk, toch leef je een klein beetje langs elkaar heen. Om de dag blijft één van de twee bij de kleine en gaat de ander mee met de skigroep. Ook de après ski is tegenwoordig toch wel een beetje onderverdeeld in vrouwen- of mannenavond.

nanny mee op vakantie of wintersport
Nanny Merel in de sneeuw met Maxim tijdens het oppassen

Oppas op vakantie

Met een groep van 14 volwassenen en 8 kinderen in een groot huis met nog wat plek over lag het voor ons voor de hand, wij nemen gewoon een Nanny mee! Merel kende al veel van de kinderen, omdat ze bij meerdere gezinnen die meegingen al eens had opgepast. In overleg paste ze een aantal dagen en avonden wisselend op de kinderen en dit beviel super! Natuurlijk was Merel ook gewoon een mede vakantieganger voor ons en tijdens haar vrije avond deed ze gezellig mee met de vrouwen après ski avond!

nanny-wintersport-oppassen
Papa en mama zijn skiën en Merel past op

Onze persoonlijke ervaring

Wij persoonlijk hebben genoten van een dagje samen skiën en zijn een avondje uit eten geweest toen de kinderen al sliepen. Merel had toen ‘babyfoon’ duty. De kosten voor de Nanny werden eerlijk gedeeld door degene die er gebruik van hebben gemaakt en Merel heeft naast de verdiensten ook een leuke tijd gehad en bijzondere ervaring opgedaan.

Eerste aanvraag voor een oppas mee op vakantie

Naast dat wij zelf een Nanny hebben meegenomen op wintersport begonnen kregen wij ook als snel de eerste aanvraag vanuit een gezin om een Nanny mee te nemen op wintersport. Hierbij ging het om een aantal ochtenden waarop de moeder skilessen nam en vader met de oudere kinderen aan het skiën was. De Nanny zorgde op die momenten voor hun kleintje van 1 jaar. De reactie naderhand van het gezin was lovend, alle credits hiervoor gaan natuurlijk naar onze topper Michèle! En zo gingen er al snel meerdere Nannies met gezinnen mee op wintersport.

nanny-wintersport-travelnanny
Nanny Michèle aan het oppassen tijdens wintersport in Oostenrijk

Nanny mee op zomervakantie

Al snel volgende ook andere soorten aanvragen zoals een oppas mee op zomervakantie of voor een kortere periode tijdens een lange reis of sabatical. Gezinnen die bijvoorbeeld voor een aantal weken in het buitenland zijn maar werk combineren met vakantie, of gezinnen die niet locatie gebonden zijn voor hun werk dus ook een deel van de tijd flexibel aan het werk zijn tijdens een langere periode van vakantie.

Nanny Bo met de kinderen in de dierentuin tijdens vakantie in Spanje

Mogelijkheden oppas op vakantie

Zelf benieuwd naar de mogelijkheden van een TravelNanny? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden via het contactformulier, mail naar info@twentenannies.nl of bel ons op 06-14530326 / 06-51314489

TwenteNannies zijn:

  • Ervaren

  • Betrouwbaar

  • Enthousiast

  • Ondernemend

  • Veelzijdig