Hoe het begon: TwenteNannies is er klaar voor!

Zomer 2016.. De vakantie is weer voorbij. Het ‘normale’ leven is weer begonnen. Sport, school, werk en alles wat er verder bij komtkijken. Druk druk druk! En dat terwijl je in de afgelopen vakantie zo lekker hebt kunnen ontspannen… Voor ons gold dat overigens niet. Want wij hadden een idee. Een droom. Een oplossing voor iedereen die een betrouwbare en flexibele oppas zocht. Wij hadden bedacht dat wij TwenteNannies gingen opzetten!

TwenteNannies: het idee

Toen TwenteNannies begin 2016 alleen nog maar een idee was, hadden wij er geen idee van wat er allemaal op ons af zou komen. Nu weten we dat wel. Het opzetten van TwenteNannies was een ontzettend leuk en leerzaam proces. Uiteraard zijn we begonnen bij het begin: de naam! Wij zijn geboren en getogen Twentenaren en wilden onze diensten aanbieden in Twente. Zie daar het eerste deel van de naam. En onze dienst is het bemiddelen tussen gezin en oppas. Twente oppas, oppasservice Twente en al dat soortnietszeggende namen vielen af. Tot daar TwenteNannies uit de hoge hoed kwam. De perfecte naam voor ons!  Een nanny is immers een oppasser. En als we daar nu Twente voor zetten, dan hebben we een TwenteNanny. Hebben we meer nannies, dan wordt het TwenteNannies.

De TwenteNannies

Bij een naam hoort natuurlijk ook een logo. En oh ja, een website moest er ook nog even komen. En flyers en visitekaartjes! Gelukkig zijn er mensen die verstand hebben van dit soort zaken en dit voor ons wilden regelen. Zodat wij ons konden richten op de dienst die wij wilden aanbieden: een persoonlijke, flexibele en betrouwbare oppas die precies past bij het gezin waar zij oppast. We wisten dus al snel dat wij heel wat TwenteNannies nodig zouden hebben. Immers, zoveel gezinnen zoveel wensen. Dus op naar de opleidingsinstituten en studentenverenigingen in Enschede en omstreken. En flyeren in de binnensteden en op evenementen. Misschien heb je ons ook voorbij zien komen op Facebook. Het was supergaaf om alle leuke reacties van potentiële TwenteNannies te zien. Vele meiden die wij spraken hadden namelijk al de nodige oppaservaring en wilden ook wel weer gaanoppassen, maar ze durfden niet goed ‘zomaar’ naar een gezin te gaan. Omdat ze niet wisten wat ze aan zouden treffen. Het feit dat wij een uitgebreid intakegesprek met gezinnen houden en dus precies weten wat voor soort gezin het is, was voor veel meiden doorslaggevend om zich aan te melden als TwenteNanny.

De screening

Met die aanmeldingen waren we er natuurlijk nog niet. Want om echt betrouwbaar te kunnen zijn, is het nodig om uitgebreid met iedere TwenteNanny te spreken. En we wilden toch ook wel graag een CV zien om het beeld compleet te maken. En dus hebben wij in de afgelopen periode vele tientallen potentiële TwenteNannies gesproken. En vervolgens de door hen opgegeven referenties gecontroleerd. Dat hoort er natuurlijk bij als onze telling is: een TwenteNanny word je niet zomaar! Niet iedereen is dus een TwenteNanny geworden. We hadden vooraf niet bedacht dat het toch best vervelendis om iemand te moeten zeggen dat ze niet geschikt genoeg is voor TwenteNannies. Dat waren dus wel een paar vervelende momenten. We konden echter niet anders, omdat wij nu eenmaal de beste oppasservice van Twente willen zijn. En daar horen alleen de meest geschikte oppassers bij.

De gezinnen

Uiteindelijk hadden wij dus een mooi en kwalitatief goed bestand met TwenteNannies die stonden te trappelen om aan de slag te gaan. Maar ja, dan moeten er natuurlijk wel gezinnen zijn waar opgepast kan worden. Van te voren hebben wij besloten om na de vakantieperiode, dus op dit moment, echt vol van start te gaan. Maar ja, al onze TwenteNannies stonden te popelen om aan de slag te gaan. En dus hebben wij aan al onze vrienden en bekenden laten weten dat TwenteNannies alvast begonnen was. Met het vriendelijke verzoek om dit ook door te geven aan al hun vrienden en kennissen…En zowaar: de eerste aanmeldingen van gezinnen kwamen binnen! Onze avonden vulden zich dus, ondanks de vakantieperiode, met de eerste intakegesprekken bij gezinnen. En ook de eerste oppasdiensten moesten al ingevuld worden! Geweldig natuurlijk! Maar oeps, we hadden nog helemaal geen overeenkomst die we aankunnen gaan met de gezinnen. En we moesten natuurlijk ook nog een bankrekening hebben waarop wij betaald kunnen worden… Nadat we deze dingen nog even snel(maar wel goed…) geregeld hadden, konden we daadwerkelijk de oppasdiensteninvullen.

Aan het werk!

Vanwege de vakantieperiode (ook onze TwenteNannies hadden natuurlijk vakantie…) was het invullen van de oppasbehoeftes niet altijd even makkelijk. We zijn er echter trots op dat het ons toch iedere keer gelukt is om de oppasbehoefte te kunnen invullen! En dan ook nog met een TwenteNanny die perfect aansloot bij de wensen van het gezin.

Voor de komende tijd hopen wij natuurlijk op zoveel mogelijk aanmeldingen van gezinnen die gebruik willen maken van TwenteNannies. Uiteraard komen wij graag bij langs voor het intakegesprek, zodat ook jij vanaf dat moment gebruik kan maken van de diensten van TwenteNannies. We hopen je tegen te komen op diverse evenementen waar wij TwenteNannies promoten. Schiet ons gerust aan als je vragen hebt. Maar bellen mag natuurlijk ook. Of mailen. Of een berichtje via Facebook… Op twentenannies.nl vind je trouwens ook al de nodige informatie. Wij hopen je binnenkort te mogen begroeten. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

TwenteNannies: de meest persoonlijke, betrouwbare en flexibele oppasservice van Twente!    

Meer nieuws en tips!

Nieuws

Proef Eet 2023 Kids Tent

Tijdens Proef Eet is er weer een Kids Tent waar de kinderen kunnen knutselen en geschminkt kunnen worden!

Lees verder
Nieuws

Vrolijk geschminkte snoetjes op evenementen

Ouders blij kids blij! Als er voor de kids wat leuks is georganiseerd tijdens een bedrijfsfeest of evenement.

Lees verder
nieuws

Geslaagd kinderfeestje!

TwenteNannies op je (kinder)feestje

Lees verder